Eagle Industries

Historia
Eagle Industries är världsledande inom produktion av högsta kvalitet på individuell utrustning till militären, Homeland Security, och brottsbekämpande myndigheter. Grundare John Carver inledde sin verksamhet i källaren i St Louis, Missouri 1974.
År 1982, företaget införlivas i de Eagle banderollen och omdirigeras sin produkt inriktning för att fylla en märkbar tomrum i tillgången på kvalitet taktiska nylon produkter för militär och brottsbekämpning. Den ursprungliga handfull anställda fokuserar på att ta fram hölster, väskor och förpackningar. Under 2009 blev Eagle ett helägt dotterbolag till Alliant Techsystems, Inc. (ATK), ett ledande flyg-och försvarsföretag.

Kvalitet av Design
Var och en av Eagle medarbetare förstår vikten av att upprätthålla Eagle kvalitetsstandarder för både soldaternas säkerhet och företagets rykte lika. Företaget har en begåvad forskning och utveckling team som till stor del består av före detta militärer och Special Operations teammedlemmar, vilket ger Eagle den erfarenhet som krävs för att förfina populära mönster och utveckla nya utrustning för att möta kundernas ständigt föränderliga behov. Alla kommersiella produkter som tillverkas av Eagle är föremål för bolagets stränga kvalitetsstandarder, motsvara eller överträffa militära specifikationer, och backas upp av en livstidsgaranti.

Kunder
Eagleshuvudkunder är US Special Operations Command, Department of Homeland Security, alla grenar av det amerikanska försvarsdepartementet, många högprofilerade internationella specialenheter, federal och delstatlig brottsbekämpande organ, fångvakter, och säkerhetspersonal.
Practical Equipment levererar Eagle produkter till den Svenska försvarsmakten.